Szabadkozással kezdte, hogy ő bizony nem akar zavarni, de kétgyermekes apukaként rendkívül felháborította, amit lapunkban a káptalanfüredi táborról a tavasz végén, nyár elején olvasott. Már csak azért is, mert lokálpatrióta és helyben élő józsefvárosiként korábban maga is többször táborozott Káptalanfüreden. S miután hobbija a családi kis videófilmek készítése ezért elment és készített pár snittet a strandról, kérve bennünket, hogy járjunk a dolog után, ha lehet.

Megtettük.

Alább egy kis részletet mutatunk az elkészült hosszabb anyagból. ÍME!

És már a munka közben sorjáztak a kérdések a vélhetően áron aluli bérbeadás kapcsán. Jól értelmezzük-e, hogy feltételezhetően a pályázó saját maga készítette a pályázati kiírást, ami egyértelműen tulajdonosi (önkormányzati) feladat lett volna, ezzel kizárva a korrupció lehetőségét? Tehát a megismert információkból arra a következtetésre jutottunk, hogy a pályázó megírja az önkormányzat helyett a pályázati kiírást, kitalál egy számára méltányos bérleti díjat, majd beadja a pályázatot a saját maga által kiírt pályázatra és láss csodát, nyer. Mi ez, ha nem mutyi? Mi ez, ha nem a józsefvárosiak megkárosítása? Létezhet-e, hogy erről nem tudott a polgármester által kinevezett Gőz Gabriella, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. (JKN) vezérigazgatója, akinek amúgy a cégéhez tartozik az egész, akinek cégénél dolgozik Horti Zsófia? Ha tudott az a baj, ha nem tudott, akkor meg az. Megvizsgálta-e bárki az önkormányzat részéről, hogy kicsoda az a „ricsi7”, és hogy a pályázatkiírást elkészítő „ricsi7” és a pályázó „ricsi7” ugyanazon személy-e, vagy csak valami egészen fatális azonosságról van szó? (Sejthető a válasz….) Ennek kapcsán felmerül-e bűncselekmény gyanúja? Létezhet-e, hogy mindez a városvezetés tudta nélkül zajlott? Létezhet-e, hogy ha tudták, akkor az érintettek még mindig a helyükön maradhattak a nagy átláthatóság legnagyobb dicsőségére? A tulajdonos (képviselő-testület) hozzájárulásával írták-e ki a pályázatot?

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

És ezek csak az első reakciók.

Kattogott a klaviatúra, folyt a keresés az interneten és egyre több kérdés merült fel. Hogy miért is hallgatott mélyen a polgármester és az önkormányzat, amikor lapunk a nyári szezon előtt megjelentette a káptalanfüredi táboroztatás ügyét azzal, hogy itt valami nagyon nem stimmel? Hogy miért csak akkor került elő egy „szerződés”, amely szerint a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület és az ahhoz kapcsolódó cég, az RS Sailing Kft. 3 hónapra (április 15. és július 15. közötti időszakra) bérbe vette a strand területének jelentős részét, amikor már nagyon is forró lett a téma? Az meg pláne kérdőjeleket vet fel, hogy a vitorlásklubnak csak 3 hónapra volt szerződése, de ennek ellenére már májusban nyár végi(!) táborozásokat hirdetett meg. Hogy is?