Január elsejével lépett életbe a Józsefvárosi Önkormányzat „parkolási reformja”. A lényeg, hogy habár az önkormányzat 2023-ban rekordköltségvetésből – közel 40 milliárd forintból – működhet, a korábban ingyenes lakossági parkolást Pikó és baloldali csapata megszüntette. A helyi autótulajdonosoktól mintegy 300 millió forintot remélnek beszedni.

Fotó: Hírnyolc

Nem mindent lehetett online intézni

A tavalyi parkolási engedélyek február végéig érvényben voltak, az utolsó napokban hosszú sorok alakultak ki a Német utcai Parkolási Igazgatóságnál… Sok ügyet online nem is lehetett elintézni, így például – tudomásunk szerint – egyes kedvezményre jogosultak például csak személyesen tudták intézni ügyeiket. De a céges autókkal rendelkezőknek is be kellett mennie a Német utcai irodába. Ezekkel kapcsolatban azonban egy még jelentősebb probléma is felmerült.

Felháborodtak a józsefvárosiaknak a Pikó-féle parkolási sarcon

Pikóék újabb bénázása

A közelmúltban egy fórumon derült ki, hogy az önkormányzat arra sem készült fel, hogy a céges autósoknak megfelelő számlát tudjon kiállítani. Azaz olyat, amit a cégek költségként el tudnának számolni. Egy úr elmondta: mivel az önkormányzat nem tudott neki – illetve cégének – számlát kiállítani, saját zsebből kellett kifizetnie az 52.000 forintos parkolási engedély díját…

Válaszként csak hebegés-habogás érkezett baloldali vezetőinktől, azt mondták, NAV-állásfoglalást kérnek, és majd utólag mindenki megkapja a kívánt számlát.

„Profi” munka. Csak a szokásos, mondhatnánk, de ennek sem így kellene működnie.