Az elmúlt 4 év alatt – az önkormányzatra feltöltött adatok alapján – legalább 90 millió forintot lapátolhatott ki Hőrich Ferenc a kerületből. Nem beszélve arról, hogy felesége is a Pikó vezette önkormányzat alkalmazásában áll vezető pozícióban, ami további milliócskákat jelent a családi kasszában.

Pikó András mögött ott ül Hőrich Ferenc a képviselő-testületi üléseken. Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Amint azt a cikksorozatunk első részében is megírtuk: Hőrich elkötelezett baloldali, szocialista polgármester mellett jegyzősködött, majd a különböző bűncselekmények gyanújába keveredő baloldali politikusokat védett, azb elmúlt esztendőkben pedig a baloldali vezetésű településekben látja a pénzforrást, hiszen egyre több ilyen önkormányzatban jelenik meg jogi tanácsadóként.

Több fronton szipolyozzák Józsefvárost a befolyásos baloldali háttéremberek

MSZP-s és DK-s nagyágyúk között

Hőrich Ferenc céges érdekeltségeiben is a baloldali személyek domináltak. Több cégébe is bevonta társként azt a Karácsony Mihályt, aki az akkor még erős MSZP belső köreivel – Puch László, Baja Ferenc, Mészáros János Károly – ápolt szoros kapcsolatot. Éppen azokkal, akik a Kulcsár-ügyként elhíresült 2005-ös brókerbotrány érintettjei voltak. Egyik cégébe beszállt az az alapítvány is, amely a rendszerváltás előtti KISZ-vagyon jelentős részét átjátszotta szocialista kötődésű személyeknek. Ennek felügyelőbizottságában pedig ott volt Varju László, aki immáron már a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Vadásztársak zűrös múlttal

Hőrich Ferenc egyik kedvenc hobbija a vadászat.

Fotó: Facebook

A Tápió-menti vadásztársaság – ahol eme szenvedélyének hódol – tömve van zűrös múltú baloldali káderekkel. A társaság egyik korábbi elnöke, Czikó György a csepeli MSZP-s Szentenczky János jobbkeze. A baloldal csepeli politikusa hűtlen kezelés és más bűncselekményekbe belekeveredett, a védője szerepét pedig (ki más?) Hőrich Ferenc töltötte be. Mindemellett ebben a társaságban gyűjti a trófeákat Velez Árpád is, aki az MSZP-ben a pártigazgatói pozícióig vitte.

Önkormányzati bázisokat épít ki Hőrich Ferenc

Hőrich Ferenc 2015-ben kezdte beágyazni magát, illetve az ügyvédi irodáját a baloldali önkormányzatokba. A már említett csepeli Szenteczky János cégtársán keresztül került kapcsolatba a nyírbátori önkormányzattal, ahonnan dőlni kezdenek a milliók. A busásan fizető stratégiát a fővárosban elsőként a XV. kerületet vette be. Itt 2015-ben kötött szerződést ügyvédi irodája az önkormányzattal, ahol felesége, Hőrich Szilvia gazdasági vezetőként dolgozott.

Hőrich Szilvia gazdasági vezető lett Józsefvárosban. Fotó: Ványi Ákos/Hírnyolc

A 2019-es választást követően azonnal megjelent Pikó András mellett tanácsadóként. Ide korábbi beosztottját, Czukkerné dr. Pintér Erzsébetet is magával hozta, akit józsefvárosi jegyzőnek neveztetett ki Pikóval, s nem sokkal később felesége, Hőrich Szilvia is az önkomrányzatnál kötött ki vezetői pozícióban. Czukkerné azóta továbbállt az I. kerületbe, ahol V. Naszály Márta is igényt tartott Hőrich Ferenc jogi tanácsaira.