Ne titkolja tovább, és hozza végre nyilvánosságra a városvezetés a vitorlásmutyijukról szóló belső vizsgálati jelentést – közölte a Józsefvárosi Fidesz. A polgári oldal szerint a józsefvárosiaknak joguk van tudni, hogyan játszotta át évekre a baloldal Gyurcsány bizalmi emberének segítségével a gyerekek strandját egy haveri cégnek.

„Követeljük, hogy az olyan sokat hangoztatott átláthatóságot végre a gyakorlatban is valósítsák meg!” Ennek érdekében kezdeményezik a jelentés nyilvános tárgyalását a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.

Mint ismeretes a vitorlásmutyi ügye még tavasszal robbant ki, akkor képviselők egy csoportja a kerület Balaton-parti strandján járt és a szezonra való felkészülés helyett vitorláshajókba botlottak, amelyekről semmilyen igazolást nem tudtak felmutatni. Mint kiderült az önkormányzat családok helyett egy vitorlásklubot választott, és a strand jelentős részét meglehetősen furcsa körülmények között bérbe adta 3 hónapra, azaz a nyár közepéig.

A klub már indulásakor a bérleti szerződését követő időpontokra is szervezett táborokat, ami miatt felmerült a gyanú, hogy a vitorláscég előre tudta, tovább is maradhat. Nyáron megjelent egy 5 évre szóló ingatlanbérleti kiírás is az önkormányzati cég honlapján, amit meglepő módon az ominózus vitorláscég nyert el.

Egyik olvasónk felhívta a figyelmet több visszásságra, aminek következtében kiderült, hogy a pályázati anyagok a vitorlásklub számítógépén készültek. Miután ezt nyilvánosságra hozta a Hírnyolc, Gőz Gabriella, az önkormányzati cég vezetője lemondott. Pikóék ezáltal kimenekítették Gyurcsány Ferenc egykori sajtótitkárát a felelősségre vonás alól.