A polgármester közösségi oldalára felkerült képanyag alapján kedélyes beszélgetést folytatott Pikó András polgármester Karácsony Gergellyel november 8-án. A fő téma pedig a kerületben működő hajléktalanellátók rendszere volt. A Józsefvárosi Fidesz szerint képmutatás, hogy azok beszélnek a hajléktalanhelyzet problémáiról, akik azokat okozták. Mint írták: Karácsony Gergely főpolgármester és Pikó András polgármester két év után kedélyesen elcsevegtek egy meleg irodában arról a katasztrofális hajléktalanhelyzetről, amit ők ketten hoztak össze Józsefvárosban.

Fotó: Baranyai Attila/Hírnyolc

A kerületi polgári oldal úgy véli:

„miután megengedték, hogy a hajléktalanok az utcán és lépcsőházakban éljenek, majd a lakók megkérdezése nélkül költöztettek közülük sokakat a Kőbányai út 22-be és idősotthonokba, ideje lenne látszatintézkedések és kommunikációs trükközések helyett végre meghallgatni a józsefvárosiakat.”

A Józsefvárosi Fidesz képmutató cseverészés helyett valódi megoldásokat szorgalmaz.

A polgármester szerint a találkozón szóba került a Blaha Lujza tér fejlesztése is. A kerület egyik ikonikus terének megújítása rajtra készen állt, amikor Karácsony Gergely átvette a stafétát Tarlós Istvántól. A beruházást azonban újragondolták és másfél éves csúszással, megnövekedett költséggel és csökkentett tartalommal kezdték csak el. A programból kikerült a Somogyi Béla utca felújítása, amit most lakossági nyomásra a kerület kénytelen megoldani.

A találkozón alkalma lett volna Pikó András polgármesternek számonkérni Karácsony Gergelyt a főpolgármester által elkaszált Orczy tér felújításáról, azonban ehelyett egy Orczy úti zebráról folyt a diskurzus.