Sokan legyintettek, hogy hát ez oly’ távoli kis hazánktól, nem is gondolván, hogy itt Józsefvárosban – Pikó András egyik kedvenc kocsmájában – is tartanak drag queen show-t.

A baloldali szórakozóhelyek egyik fellegvárának tartott Gólya szinte havonta rendez ilyen esteket. Legutóbb éppen január 22-én tartottak ilyen bulit az Orczy úti kocsmában, ahol a közösségi oldalon meghirdetett esemény szerint a beugrót valamilyen okból csak készpénzben lehetett megfizetni. Mint a leírásban szerepel, a fellépők mindannyian a Drag Queen Hungary – a drag queenek versenye – valamilyen díjazottjai.

@dragvolution

#fyp #foryoupage #drag #hungary #gay #vogue #premadonna #dragvolution #emmarebel @Emma Rebel💋🦄

♬ PRE MADONNA – Todrick Hall

A Gólya mellé rögtön felsorakozott a Mikszáth Kálmán téri Kis fecske presszó is, ahol szintén egyre gyakoribb fellépők a drag queenek – legközelebb például február 3-án tartanak ilyen rendezvényt.

@dragvolution

Egy kis new year new me @Shiva S’Lake -től #for #foryou #foryoupage #foru #drag #dragqueen #makeup #dragmakeup

♬ eredeti hang – Dragvolution

Az est házigazdája

Az ilyen „show”-k száma pedig egyre növekszik a kerületben, amely lassan drag queen nagyhatalommá válik.

De miért problémás ez?

Az LMBTQ-lobbi egyre erősebbé válik a világban, és a kereszttűzben a gyerekek állnak. Ha csak azt nézzük, hogy lassan nem készül olyan hollywoodi alkotás, amelyben nincs legalább egy LMBTQ-személy, a Netflix kínálata hasonló tendenciákat mutat már a mesékben is.

Újabb mutyigyanú az önkormányzat háza táján

De csak hogy kis hazánkban maradjunk, a Labrisz Leszbikus Egyesület, amely ezer szállal kötődik például Pikó Andráshoz és csapatához is, LMBTQ mesekönyvet adott ki Meseország mindenkié címmel. Csak idő kérdése, és itt is fel fog merülni a drag queenek bevetése már a gyerekek szemléletének befolyásolására is.