Csaknem egy héttel ezelőtt, október 21-én szavazást indított az ittlakunk elnevezésű baloldali hírportál VIII. kerületi mutációja arról, hogy a lakosok elégedettek-e a Pikó András vezette testület munkájával. A kérdést azzal indokolták, hogy eltelt már két év az önkormányzati választások óta, közeledik a polgármesteri ciklus félideje.

A szavazáson több mint háromszázan vettek részt a cikkünk megírásáig.

Fotó: Ittlakunk

Az eredmény meglehetősen markáns: a szavazók kétharmada elégedetlen, mindössze egyharmaduknak tart ki a bizalma a polgármester mellett.

A portál közösségi oldalán sokan meg is indokolták, hogy miért nem elégedettek: a legtöbben a köztisztasági helyzet mélyrepülését, a hajléktalanok számának ugrásszerű emelkedését jelölték meg problémás területként.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

„Klasszul kezdett feljönni a kerület pár éve…Most ugrásszerűen visszaesett” – írta Katalin. Zsuzsanna szerint is rohad a kerület és …

„mindenhol hajléktalan, bűz, piszok mocsok rohadt házak, büdös kapualjak, értéktelenné válik még az is amire vigyázunk”.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Többen hozzászólásban jelezték, hogy bár Pikó Andrásra szavaztak, de már megbánták. „Tragikus. Sokkal rosszabb, mint előtte volt. Már megbántam, hogy rá szavaztam” – jegyezte meg Krisztina. Hasonlóan járt György is, aki csak annyit írt:

„Rá szavaztam, már nagyon bánom!”

Úgy tűnik, két év elteltével már nem elegendő Pikó András kommunikációs trükközése, aminek segítségével az ígéretei beváltása helyett a kerület egyre romló állapotáért a kormányt teszi felelőssé, illetve elődeire mutogat vissza.