50 kilogrammos bombát találtak Józsefvárosban

Bányai Rudolf | 2021. 01. 20. – 15:58

Egy 50 kilogrammos robbanótestet találtak a Kerepesi út 17. számnál, az egykori Taurus gumigyár területén. A bomba eltávolítására a szakemberek szerint pénteken este kerülhet sor, amikor lezárások várhatók a környéken. Információink szerint az Asztalos Sándor utcára néző lakásokat kiürítik az eltávolítás idejére, azoknak a lakosoknak, akik igénylik, a közelben lévő középiskolában helyezik el.

© Fotó
Baranyai Attila/Hírnyolc

Január 20-án értesültünk arról, hogy egy 50 kg-os bombát találtak a Kerepesi útnál, az egykori Taurus gumigyár területén. A hivatalos szervek bejárást tartottak a helyszínen. Információink szerint az a döntés született, hogy a robbanótestet pénteken este 22 órakor távolítják el a helyszínről. A lezárások viszont már 19 órakor megkezdődnek, ekkor az Asztalos Sándor utcát zárják le a forgalom elől. A Kerepesi út lezárására közvetlenül az elszállításkor kerül sor, ami 22 órakor várható. Ekkor már zárva lesz a szomszédos Arena Mall bevásárlóközpont és a vasúti forgalom szempontjából is ez az ideális időpont.

Kiürítésre csak az Asztalos Sándor útra néző lakások esetében van szükség. Azokat a lakosokat, akik igénylik, a Szörény utcai Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskolában helyezik el a robbanótest eltávolításának idejére.

FRISSÍTÉS: 

A rendőrség honlapján megjelent a lezárási terv, amely szerint: január 22-én 19:30 perctől kiürtik az Asztalos Sándor utca 7. és 8. szám alatti társasházat. Az útlezárások 20:30 perctől kezdődnek. Ekkor zárják le az Asztalos Sándor utcát a Kerepesi út és a Ciprus utca között, a koráltozás január 23-án éjjel kettőig tart. Január 22-én 21:45 perctől szintén éjjel kettőig lezárják a Kerepesi utat a Dózsa György út és a Baross tér között.   

© Fotó
Police.hu