Egy férfi és két társa Józsefvárosban megtámadott egy egyiptomi állampolgárt még 2012. május 7-én. Az egyik férfi bántalmazta, és elvette a táskáját a benne lévő 26 millió forinttal együtt, majd társaival elfutott. A sértett a bűncselekmény során súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a police.hu.

Ugyanaz a három férfi ugyanezen év október 16-án Kőbányán, a Noszlopy utcában egy ház kapujában ütött meg és kirabolt egy kínai nőt. A táskákban többek között laptop, mobiltelefon és pár ezer forint volt. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói megállapították, hogy a rablásokat az akkor 24 éves R. László követte el, két társával. A 24 éves férfit a nyomozók 2018 februárjában hallgatták ki gyanúsítottként csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt. R. László akkor már jogerős börtönbüntetését töltötte, szintén rablás miatt. A férfi két társa, a 36 éves B. András, és egy szintén 36 éves ukrán férfi ellen a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában – R. László ügyében – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.

A fotó illusztráció.