A hajléktalanként tengődő társaság 2020. április 3-án szállt fel a Kőbányai úton a 28-as villamosra, ahol belekötöttek az áldozatba és barátjába, akik egy kistermetű kutyával utaztak – ismertette az esetet a Fővárosi Törvényszék. Mint írták az I. rendű vádlott előbb a kutyát piszkálta, leköpte a gazdáját, dulakodni kezdett vele, majd egy 9,5 cm-es pengehosszúságú késsel szíven szúrta az áldozatot. A férfi barátja próbált segíteni, de a II. rendű vádlott leütötte őt. A vádlottak elmenekültek, a társaság női tagja a gyilkos eszközt egy virágládába rejtette.

Fotó: Magyar Rendőrség Facebook-oldala

A gyilkos azzal védekezett, hogy a villamos lefékezett, és véletlenül esett bele az áldozta a késbe, ám ezt semmi nem támasztotta alá.

A bíróság nyomatékosan értékelte a büntetés kiszabása körében az I. és II. rendű vádlottak sokszorosan büntetett előéletét, azt, hogy az I. rendű vádlott feltételes próbaidő alatt követte el a cselekményt, továbbá az elkövetés módját, miszerint egy közforgalmú tömegközlekedési eszközön minden indok nélkül kötöttek bele az utasokba és bántalmazták a sértettet és barátját.

Az ilyen jellegű erőszakos bűncselekmények a főváros ezen részén kifejezetten elszaporodottnak mondhatók

– áll a közleményben.

Az I. és II. rendű vádlottak fellebbeznek, a III. rendű vádlott gondolkodási időt kért. A bíróság az I. és II. rendű vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetését követően is fenntartotta a bíróság. Az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.