józsefváros

  • Józsefvárost érinti legbrutálisabban Karácsony Gergely a fővárosi köztisztaságot aláásó döntése, kerületünkben ugyanis a közterületi kukák közel felét leszerelik. Hiába ígérte Karácsony, hogy ez a „spórolás” nem fogja érinteni a lakosokat, ahogy hiába kampányolt korábban Pikó András 300 új kuka felszerelésével is. Mindkét baloldali ígéretnek az ellenkezője válik valóra. Sára Botond korábbi polgármester szerint Pikó Andrásnak végre a kerületiek érdekeit kellene képviselnie, de nem látható, hogy tiltakozna Karácsony Gergely „kukaleszerelő mutatványa” ellen.
  • „Valódi tartalékok nélkül vettük át a kerület irányítását” – mondta Pikó András. Józsefváros polgármestere így saját magával keveredett ellentmondásba, hiszen 2019. október 22-én 13 milliárd forintos egyenleggel vette át Józsefváros vezetését.
  • A Pál utcai fiúk szerzője a kerületben született, és több helyen is lakott Józsefvárosban. A kerületi hangulat több regényében is visszaköszön.
  • Egyre többen úgy vélik, hogy Józsefváros az elmúlt egy évben rossz irányba fordult: a fejlesztések leálltak, a kerület szemetes, a közterületeken egyre több a hajléktalan és a közbiztonsági problémák is megszaporodtak. Pikó András polgármester kampányát segítő aktivista azt írta: mára oda jutottunk, hogy megcsúfolva és becsapva érezzük magunkat. A polgármesternek fogalma nincs, hogy kell egy kerületet vezetni, csak egy báb a megszállott álcivilek markában.
  • Varázsdohány nevű új pszichoaktív szert fogyasztott és árusított három fiatal Józsefvárosban. A rendőrök elfogták az elkövetőket.
  • A Józsefvárosi Galéria, a H13 Vállalkozásfejlesztési Központ és a Zászlómúzeum is bezárásra kényszerül Pikó András döntése nyomán. A baloldali polgármester kulturális-gazdasági megszorító csomagját elődei élesen bírálták.
  • Abban látszólag minden fél egyetért, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat félig kész üdülőjét be kell fejezni. A labda jelenleg Pikó András térfelén pattog, akinek csupán kérvényeznie kellene a Kocsis Máté által újra kilobbizott állami támogatást, ám úgy tűnik, a polgármester inkább abban érdekelt, hogy minél tovább húzza-halassza az ügyet, és a kormány ellen hergelhesse a lakosokat.
  • Látszatintézkedések, a korábbi jól bevált megoldások átnevezése, valamint az előző ciklusból megörökölt fejlesztések befejezése áll Pikó András polgármesterről kiállított saját, önkormányzati „bizonyítványban”.
  • Az ország egyik legnagyobb és legmodernebb COVID-ellátóhelyévé vált a Semmelweis Egyetem Tömő utcai Pulmonológiai Klinikája, ahol már három CT-készülék segíti a betegellátást.
  • Újra megkapja Józsefváros az 1,7 milliárdos támogatást – közölte a jóhírt január 6-án Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője.