Józsefváros

 • Megdöbbenve tapasztalta olvasónk, hogy az előző önkormányzati ciklusban kialkudott kedvezményes lakossági belépés már nem érhető el a ma újranyitott Ludovika Aréna uszodában. Mint kiderült, az önkormányzat nem hosszabbította meg a megállapodását az uszodát működtető egyetemmel, amely továbbra is nyitott egy ilyen együttműködésre.
 • Miután törvényességi eljárást is indított a kormányhivatal, Pikó András május 5-én ellátogatott a Teleki tér 7. számú házba, ahol megpróbálta meggyőzni a lakosokat, hogy nem lesz gond az oda tervezett kávézóval, illetve drogambulanciával.
 • A józsefvárosi gyermekek nyári üdültetése természetes volt az előző, jobboldali városvezetés idején, de valamennyi korábbi önkormányzati többség meg tudta ugrani ezt a feladatot. A súlyos milliókért rengeteg tanácsadót foglalkoztató Pikó András az első olyan józsefvárosi polgármester, akinek a képességét ez meghaladta, ezért adományokat kér, hogy képes legyen a gyermekek táboroztatására.
 • Kampányában Pikó András hangosan ígérte, hogy megválasztása esetén megszünteti a kilakoltatásokat, de azóta a 200 lakáskiürítési végzésből 32 lakás jutott a ténylegesen kiüríthető stációba. Érdekes, ez ellen nem szervez látványos politikai akciókat a baloldalhoz köthető A Város Mindenkié csoport, csupán zárt ajtók mögött tárgyal az elmúlt 1,5 évben 28 bérlakás pályázatot kiíró önkormányzattal.
 • Egy lakásból laptopot és ékszereket, egy üzletből pedig pénzkazettát lopott a betörő. A józsefvárosi rendőrök azt kérik, aki felismeri a képen látható személyt, tegyen bejelentést.
 • Május 5-én, reggel 6.00 órától újra megnyitja kapuit a látogatói előtt az Orczy-parkban található Ludovika Aréna uszodája. A belépődíjak nem változnak, a korábban megváltott, de nem felhasznált bérletek továbbra is érvényesek.
 • Életének 72. évében szombaton koronavírus fertőzés következtében elhunyt Dr. Gyurkovics István, a Szigony utcai rendelő háziorvosa. Nagy veszteség a kerületnek és a Losonci negyed lakóinak.
 • A polgármester nem kérdezte meg a lakosokat, mielőtt a Teleki téri drogambulanciáról döntött. Sőt, ő maga törölte el azt a rendeletet, ami kötelezné a lakosokkal és civilekkel történő egyeztetésre – derült ki Sára Botond Facebook-bejegyzéséből.
 • Már zajlik az idei lomtalanítás Józsefvárosban. Fontos, hogy ilyenkor nem a naponta keletkező, kommunális szeméttől, hanem olyan nagyobb hulladékoktól szabadulhatunk meg, amelyek méretük miatt nem helyezhetők a kukákba: például egy-egy lehasznált bútor. A szakember segítségével utánajártunk, hogy mire érdemes odafigyelni a lomok kihelyezésekor.

 • A Teleki tér 7. szám alá települő drogambulancia képviselői bemutatták elképzeléseiket a ház lakosainak, akik továbbra sem szeretnék, hogy az intézmény a házukba költözzön. A Józsefvárosi Fidesz felszólította Pikó Andrást, hogy vonja vissza a döntését.
 • Májustól a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a fővárosban a lakossági kéményseprőipari közszolgáltatást, ezzel tovább bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe. A hónap ötödikétől Józsefvárosban is megkezdik a kéményellenőrzéseket.
 • Hajléktalanok, köztisztasági problémák, kutyagumi, parkolási feszültségek, valamint az elmaradó épületfelújítások voltak a fő témái a Corvin negyedieknek tartott online lakossági fórumon április 29-én. Szóba került a Teleki térre tervezett drogambulancia is, amelyről Pikó András polgármester a döntést követően utólag már egyeztetne a lakosokkal.