Józsefváros

 • Utcabútoroknak nevezett betonkockák kerültek a Népszínház–Vay Ádám–Kiss József utcai csomóponthoz, amelyektől a közterület barátságosabbá válását várja a Józsefvárosi Önkormányzat. A leszűkített csomópontok a Pikó András vezette önkormányzat kommunikációjának egyik központi elemei, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt másfél évben ez volt a legnagyobb „fejlesztés”, ami a polgármester nevéhez köthető. A lakosok körében mégsem hozott osztatlan sikert.
 • Keresi a rendőrség azt az ismeretlen férfit és nőt, akik január 13-án egy józsefvárosi bevásárlóközpontban 62 maszkot raboltak el, és az őket visszatartó eladót késsel is megfenyegették. 
 • Képgalériát tartalmaz
  Ma van a százmillió halálos áldozatot szedő, és megannyi emberi sorsot derékba törő kommunista ideológia áldozatainak emléknapja, amelyről több kerületi szervezet is megemlékezett. A Józsefvárosi Fidesz a Magyarok Nagyasszonya Templomnál helyezte el a megemlékezés koszorúját.
 • Videót tartalmaz
  Nem bánta meg tettét Szarvas Koppány Bendegúz, aki szerint belefér a szabad véleménynyilvánításba, hogy pirotechnikai eszközöket dobál a rendőrök felé. Az ügyészség nem osztja ezt a véleményt, ezért vádat emeltek a józsefvárosi momentumos önkormányzati képviselő és a hasonlóan cselekvő Fekete-Győr András, a Momentum mozgalom pártelnöke ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az ügyben az első bírósági tárgyalást szerdán tartották meg.
 • Míg korábban átlagosan 24 milliárd forint volt a kerület költségvetése, 2021-ben 28,1 milliárd forintból gazdálkodhat Józsefváros baloldali vezetése. Idén rekord összegű állami pénzt kap a kerület.
 • Pikó András még civil aktivistaként számos kampányt indított, amelynek a középpontjában a Mátyás téri közvécé állt. Pikó András már 1,5 éve polgármester, a Mátyás téri közvécé pedig ma sem működik, csak most nincs körülötte szenzációkeltés.
 • Két ember rosszul lett hétfőn, kora este a Dugonics utcában. Őket szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállították. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az ehhez hasonló esetek megelőzhetők, amennyiben szén-monoxid érzékelő van a lakásban. Ilyen műszer pedig immár két éve rászorultsági alapon igényelhető az önkormányzatnál.
 • A nagykörúti villamosokon tevékenykedő zsebtolvajokat fogtak a fővárosi nyomozók február 3-án. A két zsebest a kamerákon keresztül figyelték a rendőrök, majd tetten is érték őket. A Zsaru magazin rajtuk keresztül részletesen bemutatja, hogyan „dolgoznak” a zsebtolvajok a tömegközlekedési eszközökön.
 • Elsősorban a köztisztaságra, a rengeteg kutyapiszokra panaszkodtak a palotanegyediek számára szervezett józsefvárosi közösségi online fogadóórán. Kiderült többek közt az is, hogy csúszik a Somogyi Béla utca felújítása, ahogyan bizonytalanná vált a Szentkirályi utca újjáépítése is, pedig ez utóbbira volt fővárosi pályázati pénz is.
 • Február 16-án nagy halomban állt a kidobott karácsonyfa a Krúdy Gyula utca 4. szám előtt. Miután felhívtuk a figyelmet a mulasztásra, a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat másnapra elszállította a kidobott fenyőket, ami dicséretes lenne, ha nem hagyták volna ott az említett helyszíntől néhány méterre lévő másik egyre növekvő kupac tűlevelűt.