Józsefváros

 • Hangzatos, és politikai kommunikációra kiválóan felhasználható antikorrupciós stratégiát, intézkedési tervet, illetve 2024-ig szóló cselekvési programot fogadott el a Pikó András vezette józsefvárosi képviselő-testületi többség szeptember 24-én.
 • Pikó András a napokban arról írt, hogy az önkormányzat fertőtlenítővel látta el a kerületi iskolákat, azt a látszatot keltetve, mintha az az állam nem tenne eleget a feladatának, holott folyamatosan biztosítják a fertőtlenítőszereket.
 • Alföldy-Boruss Csilla és Vadász Attila orgonakoncertet ad a Lőrinc pap téri Jézus Szíve jezsuita templomban szeptember 24-én este fél nyolctól. A járvány miatt a szervezők azt kérik mindenki viseljen maszkot.
 • A kormányablakbusz szeptember 23. és 25. között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem parkjában várja az egyetem hallgatóit és a lakosokat okmányaik cseréjével kapcsolatos ügyintézésre.
 • Képgalériát tartalmaz
  Összefogással újult meg a Nagyvárad téri Református Egyházközség altemploma, amelyet szeptember 20-án mutatott be Zila Péter lelkész a vasárnapi hálaadó istentiszteletet követően.
 • Hónapok óta folyamatosan előkerülő probléma, hogy Józsefvárosban megemelkedett a hajléktalanok száma. A lakosok az ebből fakadó köztisztasági, közegészségügyi aggályaiknak minden lehetséges fórumon hangot adnak. Pikó András maga is elismerte, hogy több lett a hajléktalan a közterületeken, ezért júliusban a helyzet kezelésére szerződést kötöttek az egyik ellátóval nappali ellátás megszervezésére. Megnéztük két hónap után mi változott a gócpontnak számító II. János Pál pápa téren.
 • A 14 éves Bitó Amanda Veronika szeptember 17-én reggel ismeretlen helyre távozott az egyik VIII. kerületi iskolából, azóta életjelet nem adott magáról. A józsefvárosi rendőrök azt kérik, aki tud valamit a lány eltűnéséről, az tegyen bejelentést.
 • Képgalériát tartalmaz
  A Triptichon és a Duál elnevezésű nonfiguratív szobrokat a Corvin sétány utolsó szakaszán, a Nokia székház és a Corvin Technology park találkozásánál kaptak helyet. Az alkotások rámutatnak, hogy a Corvin sétány nem ér véget a szobrokat körbeölelő lezárótömböknél, hanem a Semmelweis Klinikák metróállomás irányába folytatódik a városrehabilitáció.
 • Több mint 100 féle csapolt és üveges sört kínálnak a malátarajongóknak a szezonzáró Corvin sörnapokon. A vasárnap este 10-ig tartó sörünnepen a különleges italok mellett barbecue-t, tepertőt, grill ételeket és kézműves sajtokat is kóstolhatunk.
 • Fél kilogramm marihuánát találtak a józsefvárosi rendőrök egy dílernél, aki a kábítószert a munkahelyén rejtette el és annak környékén árulta.