Józsefváros

 • Egyre több szemét gyűlik a Szenes Iván téren az ott felhalmozott levélkupac körül. A lehullott faleveleket ugyanis csak tavasszal szállítja el a Főkert, akkor összeesik, és kevesebbszer kell fordulnia a teherautónak. Karácsony Gergelyék szerint ez nem rendetlenség, hanem környezetvédelem. Csak azt nem vették figyelembe, hogy ahol egy kis hulladék van, ott rövid időn belül szeméthegyek nőnek.
 • Videót tartalmaz
  A kijárási és a gyülekezési tilalomra fittyet hányva zenés bulit tartott kedd éjszaka a józsefvárosi baloldal. Egy környéken lakó szerint ez nem először fordul elő, többször tapasztalta, hogy éjszaka üvölt a zene az MSZP Bacsó Béla utcai irodájában.
 • Az eset még október 27-én történt amikor még az éttermek nyitva voltak. Egy férfi és egy nő elemelte az egyik józsefvárosi bevásárlóközpont étterméből a széken hagyott női táskát. A rendőrség keresi az elkövetőket.
 • A rendkívüli jogrendet adóemelésre használja Pikó András. A polgármester november 19-én egyszemélyben arról döntött, hogy megemeli a kommunális adót, az építményadót és a telekadót: ezzel 170 millió forintnyi terhet ró a józsefvárosiak nyakába.
 • Videót tartalmaz
  Kettős jubileumot ünnepelnek idén a budapesti tűzoltók: a hivatásos magyar tűzoltóság működésének 150. évfordulóját és a Dologház utcai központi tűzoltólaktanya átadásának 125. évfordulóját. Ebből az alkalomból átfogó helytörténeti videót állított össze a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelyből kiderül, miért éppen a Dologház utcában épült fel a laktanya és hányszor kellett átalakítani az épületet az évek során.
 • Két férfit igazoltattak a rendőrök november 17-én a Keleti pályaudvaron. A két személy sem személyazonosságát, sem pedig jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. Afgán állampolgárnak vallották magukat. A két illegális bevándorlót előállították a Keleti Pályaudvar Rendőrőrsre, elszámoltatásuk folyamatban van – közölték a rendőrség honlapján.
 • Mobiltelefonok, készpénz, bankkártyák, iratok, éves bérlet, parfüm, edzőcipő – többek között ezeket az értékeket zsákmányolta az a három fiatal, akik november 3-án éjjel besurrantak egy Corvin sétányon lévő lakásba. Mielőtt elfogták volna őket a rendőrök még több ízben megkíséreltek a lopott bankkártyákkal fizetni, illetve pénzt felvenni.
 • Tizennyolc személy elkapta a koronavírust a Józsefvárosi Önkormányzat fenntartásában működő Ezüstfenyő Gondozóházban. Ketten kórházba kerültek.
 • Idén is hiába várnak a józsefvárosi óvodai, bölcsődei dolgozók, hogy plusz egyhavi bért kapjanak az önkormányzattól, pedig a járványhelyzet miatt az egyik leginkább leterhelt ágazatról van szó. Ilyen juttatást legutóbb az előző városvezetés adott.
 • A hétvégén 901 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mert megszegték a közterületen, illetve nyilvános helyen előírt maszkviselési szabályokat, amelyeket az önkormányzatok határoztak meg. Több olyan üzletet is bezárattak hét napra, ahol megszegték a maszkviselés szabályait, köztük egy VIII. kerületi internetkávézót is – hangzott el az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.