internet

  • A fiataloknak hatalmas felelősségük van abban, hogy nagyszüleink és dédszüleink – akik körében egyre népszerűbb az internetezés és az okos eszközök használata – megfelelően körültekintőek legyenek a digitális térben.
  • Jelentős összeget is megtakaríthatnak a felhasználók a mától elérhető, operációs rendszert, webböngészőt és multimédiás programokat is magába foglaló ingyenesen letölthető digitális jólét szoftver alapcsomaggal, amellyel a kormány minden magyar ember számára szeretné megteremteni az egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét.
  • Egyre inkább felfedezik maguknak a webes felületeket csalók is, ezért a rendőrök 12 pontban összefoglalták, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy ne váljunk a kiberbűnözők áldozataivá. A napi vásárlási limit beállításával, az online vásárlások esetében utánvétes fizetéssel, a többlépcsős azonosítás beállításával például sokat tehetünk a bankszámlánk biztonságának megőrzéséért.
  • Aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók.