gazdaságvédelmi intézkedés

  • Hazánknak minden oltóanyagra szüksége van az életek és a munkahelyek megvédéséhez – jelentette ki az Országgyűlés idei első ülésén Orbán Viktor.
  • Tízéves futamidejű 10 millió forintos kamatmentes hitelt is tartalmaz a gazdaság újraindítási akcióterv a korábban bejelentett fiatalokat érintő SZJA-elengedés mellett.
  • A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb parkolást könnyítő intézkedésekről született kormánydöntés. November 23-ától az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban díjfizetés nélkül vehetők igénybe a kereskedelmi célú P+R parkolóházak, a parkológarázsok, a zárt felszíni parkolók és a nem zárt felszíni parkolók.
  • A koronavírus-járvány miatti egészségügyi veszélyhelyzet soha nem látott kihívás elé állította a magyar munkaerőpiacot. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően azonban folyamatosan csökken az álláskeresők száma, az elmúlt napokban 300 ezer közelébe esett vissza a számuk – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára.
  • A 2022 végéig zajló építkezések esetében ismét 5 százalék lesz a lakásépítés áfája – jelentette be Orbán Viktor kormányfő szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
  • A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon, és álljon meg az ország, a cél az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét” – fogalmazott a miniszterelnök, aki az idősek védelméről, az oktatásban tervezett lépésekről is beszélt.
  • A kormány a taxisok után további 81 ezer kisvállalkozónak ad június 30-ig mentességet a kata átalányadó-fizetési kötelezettsége alól a koronavírus-járvány miatt – mondta Orbán Viktor az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök bejelentette: újabb lépésekkel egészítették ki a járvány miatti első gazdaságvédelmi akciótervet. Felfüggesztik a kilakoltatásokat, a végrehajtásokat, meghosszabbítják a gyes-gyed-gyet-jogosultságokat.