A BKV–BKK emberei azt mondták, nem hozzájuk tartozik a hangszóró. „Egyelőre nem lehet tudni, kinek az akciójáról van szó. Nem szóltak folyamatosan a felvételek, többnyire akkor csendültek fel, amikor begördült egy villamos, és szálltak le róla az emberek” – írta a Telex. A tudósításból kiderül: kétféle szöveg ismétlődött.

A rövidebb felvételen arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök, amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”. A másik felvételen valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók.

Egyelőre nem tudni, kinek az akciója
A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg vizsgálja a sugárzott szöveg tartalmát – írja a Telex. A bevásárlóközpontot üzemeltető CPI Hungary azt közölte a híroldallal, hogy az Europeum Bevásárlóközpont vezetősége mindent megtesz, hogy a hatósági nyomozást támogassa. A villamosmegálló reklámtábláit kihelyező JCDecaux reklámcég pedig azt mondta: a kihelyezett műszaki megoldást hackertámadás érte, a hibát azonnal elhárították, s együttműködnek a hatóságokkal.

A híroldal a BKV-nak is elküldte kérdéseit, ők azt írták, illetékesség hiányában továbbították a megkeresést a Fővárosi Önkormányzatnak.