„Ahogy itt sétálgattam a Blaha Lujza téren, megláttam ezt a szépnek nehezen nevezhető alumínium bódét, ami onnan lehet ismerős, hogy Karácsony Gergely legnagyobb büszkesége” – kezdte a közösségi oldalán közvetített élő videójában Bohár Dániel. A Megafon riportere bemutatta, hogy hiába nyomkodja az ember a gombokat, az ajtó nem csukódik be, feladta a szolgálatot. Ráadásul a videón látottak alapján olyan állapotok uralkodnak benne, hogy az ember nem szívesen vetemedik a használatára, ami mégcsak nem is ingyenes, 250 forintba kerül, holott Karácsony stábja korábban a díjmentes közvécékért lobbizott.

Fotó: Facebook

Bohár Dániel szerint ez a sokat emlegetett Blaha Lujza tér tökéletesen megmutatja, hogy mit jelent Karácsony Gergelynek Budapest, és hogy hogyan képzeli el a város jövőjét. „Bízom benne, hogy a választók ezt a munkát értékelni fogják és elküldik végre oda, ahova való” – utalt a jövő évi önkormányzati választásokra a riporter.

A Blaha Lujza téri közvécé ügye szimbolikus. A tér felújításának korábbi – Tarlós István idején született – tervei egy modern pavilonépületet tartalmaztak az Európeum bevásárlóközpont előtt.

A Blaha Lujza tér felújításának eredeti tervei
Fotó: Budapest.hu

Ebben egyebek mellet modern, többfülkés nyilvános illemhely is helyet kapott volna, ahogyan az egy európai nagyváros egyik központi teréhez méltó. Na ezt a pavilont Karácsony Gergelyék lehúzták a tervekről költségcsökkentés ürügyén. Ekkor úgy tűnt wc nélkül marad a tér, ám Pikó András addig „csapkodta” Karácsony asztalát, amíg nem lett ez a kérdés rendezve. Ebből az sült ki, hogy ez az egyfülkés alumíniumbódé került a napi többtízezer fős átmenőforgalmat bonyolító tér leghátsó sarkára. Erre pedig oly büszke volt Karácsony Gergely, hogy még a beüzemelése előtt szelfizett vele egyet. A wc végül – néhány hónapja – megnyitott, de azóta hol működik, hol nem. Lassan többször nem, mint igen.

Drogosok vehették birtokba a közvécéket?