Várhatóan október végétől utazhatunk az M3 metró felújított, déli szakaszán

Bányai Rudolf | 2020. 09. 23. – 13:14

Végéhez közeledik az M3 metróvonal déli szakaszának rekonstrukciója, szeptember 22-én megkezdték a kiviteli munkák műszaki átadás-átvételi eljárásait. Az utazóközönségnek a folyamat lezárását és a próbafutásokat követően, várhatóan október végén adják át a felújított szakaszt.

© Fotó
BKK Facebook-oldal

A Kőbánya-Kispest és Népliget állomások között felújították az állomásokat, a vágányokat, az alagutat, a biztosítóberendezéseket, a vasúti távközlési-, és központi diszpécser rendszereket.

A műszaki átadás-átvételi eljárások lezárását követően, a BKV Zrt. által lefolytatott próbafutások eredményeinek ismeretében kerülhet átadásra az utazóközönség számára a megújult déli vonalszakasz – közölte a BKV. A műszaki átadás-átvételi eljárásokat várhatóan október 22-én zárják le.

Az M3 metró felújítása Tarlós István főpolgármestersége idején indult el. Az északi szakasz – Újpest Központ és Lehel tér között – 2017 novemberétől 2019 márciusáig tartott. Ezt követően indultak a déli szakasz korszerűsítési munkálatai.  Az utolsó (középső) szakasz felújítása a tervek szerint 2022 érhet véget.  

Rovat