Van pénze a fővárosnak a Lánchíd felújítására

Bányai Rudolf | 2020. 06. 29. – 15:57

Az Országgyűlés június 29-ei ülésén Lánchíd felújításáról is vitáztak. Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt mondta: Budapest számláján 180 milliárd forintnyi bármikor mozgósítható állampapír van, továbbá a kormány megszavazott 6 milliárd forintot a Lánchídra, ez is a főváros rendelkezésére áll.   

© Fotó
Baranyai Attila/Hírnyolc

Hetek óta tart a huzavona a Lánchíd felújításával kapcsolatban. A Fővárosi Önkormányzat folyamatosan pénzhiányra hivatkozik, Karácsony Gergely főpolgármester pedig jelezte, hogy hat helyett tízmilliárd forintos hozzájárulást vár a kormánytól. A téma az Országgyűlés hétfői ülésén is szóba került. Az MSZP-s Harangozó Tamás Orbán Viktort kérdezte, hogy miért nem ad a kormány 10 milliárd forintot a Lánchíd felújítása.

A Lánchíd felújításához nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik

A miniszterelnök a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva azt válaszolta: „a kormány által állítólag nyomorgatott” Budapest számláján 180 milliárd forintnyi, bármikor mozgósítható állampapír van. A kormány – még Tarlós István főpolgármestersége idején – ennek ellenére megszavazott 6 milliárd forintot a Lánchídra, és ez áll a főváros rendelkezésére – közölte. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a Lánchíd felújításához nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem, „Mekk mesterekkel nehéz”.

Forrás: Hírnyolc, MTI

Rovat