Nagyobb sajtóvisszhangot kapott, hogy már másfél hónapja áll a munka a feltúrt Blaha Lujza téren. Hogy ennek hatására, vagy más miatt, de a BKK közleményt adott ki február 8-án arról, hogy a tér felújításának részeként közvilágítási oszlopot cserélnek a területen.

Mint írták: a munkát daruval lehet elvégezni, aminek feltétele a villamos-felsővezeték feszültségmentesítése, ezért választották az éjszakai időpontot.

Az oszlopcsere idején pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett. Az autóval közlekedők a Margit híd felé a Rákóczi úti kereszteződéstől a Dohány utcai kereszteződésig a villamospályán haladhatnak, hogy kikerüljék a darut – közölték.

A BKK arról is írt, hogy a héten kezdődnek a további fatelepítés előkészületei.

Drágább térfelújítás, kevesebb tartalommal

Mint azt korábban megírtuk, Karácsony Gergelyék kész tervekkel és hozzá rendelt forrásokkal vették át a Blaha Lujza téri beruházást, amit ráadásul a kormány 1 milliárd forinttal támogat. A fiók mélyére csúsztatott projekttel azonban addig vártak, míg a költségek megemelkedtek, emiatt fapadosra faragták a megvalósítandó elemeket, és ráadásul a Somogyi Béla utca felújítását is kivették, amit korábban Kocsis Máté, a kerület volt polgármestere lobbizott ki. Ez utóbbit csak a lakosok és a helyi Fidesz nyomására vállalta át végül Józsefváros önkormányzata. A korábbi, megörökölt források azonban így sem bizonyultak elegendőnek. A Blaha Lujza tér rekonstrukcióját tehát kevesebb műszaki tartalommal, drágábban valósítja meg a főváros baloldali vezetése.