A jegyellenőrök mellett az utaskoordinátorokat is bevonták az újabb Budapesti Közlekedési Központ (BKK) újabb testkamera tesztelésébe, amely során hat gyártó összesen hét kameráját, valamint azok háttérrendszereit próbálják ki – közölte a közlekedési társaság. Így az utasok nemcsak a villamosokon, a trolibuszokon és a kisföldalattin, hanem a metróállomások belépési pontjain is találkozhatnak a BKK testkamerás munkatársaival.

A BKK szerint az érintettek többsége elfogadja és hasznosnak találja az ilyen eszközök alkalmazását, a tapasztalat szerint pedig az utasok az ellenőrzés során nagyobb készséget mutatnak az együttműködésre, egyúttal csökken a konfliktushelyzetek kialakulásának veszélye.

Emlékeztettek, a BKK jegyellenőrei – első lépésként – január 28-tól három nemzetközi gyártó eszközeit kezdték tesztelni. Ekkor elsősorban kiemelt fővárosi vonalakon, az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint a kisföldalattin használták a különböző testkamerákat, később azonban bővült az érintett járatok köre.

Forrás: MTI