Az elmúlt években – Kocsis Máté és Sára Botond polgármestersége alatt – több mint 300 millió forintos eszközfejlesztést végeztek a Szent Kozma Egészségügyi Központban, amely 2015-ben kívül-belül teljes megújuláson esett keresztül. A napokban újabb egészségügyi beruházás valósult meg a szakrendelőben, két új röntgengép érkezett az intézménybe.

A két röntgengép közül az egyik egy új átvilágító, ami egyben felvételi berendezés is, tehát két funkciót is el tud látni. Emellett a képalkotó berendezést digitálisra cserélték, amely stabilabb, mint elődje volt. Ez nagy előny ebben az időszakban, amikor sok esetben távoli eléréssel értékelik ki az orvosok a kapott képet.

Frissítés:

Az eszközöket Pikó András polgármester adta át. Sára Botond korábbi polgármester örömét fejezte ki hogy megérkeztek a röntgengépek, amelyek beszerzésének előkészítését még tavaly év elején kezdték el és a forrást Kocsis Máté országgyűlési képviselő lobbizta ki hozzá. Kiemelte: “az átadóra egy dolog, hogy a polgármester korábbi ígérete ellenére nem hívták meg, de Kocsis Máté országgyűlési képviselőhöz sem jutott el meghívó. Sőt, ahogy a tudósításból látszik, a kormányzat képviselője is lemaradt a meghívottak listájáról. Na nem baj lényeg mégis csak az, hogy megérkezett a két gép”. Sára Botond azt kívánta, hogy az új eszközök teljesítsenek jó szolgálatot a józsefvárosiak egészségéért! 

A kormánymegbízott újabb jó hírt is megosztott, miszerint a Magyar Kormány újabb közel fél milliárd forintot biztosított a józsefvárosiaknak az Egészséges Budapest Programban.