„A szer, ami megváltoztat” kampány folytatásaként a BRFK az Arena Mallban található Cinemax mozival és a Toxikoma film készítőivel, valamint Szabó Győző színművész közreműködésével fogott közös kampányba, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a droghasználat veszélyeire és következményeire.

A vetítésen közel 400 középiskolásnak nyílt lehetősége arra, hogy megnézhesse a filmet. A mozizás előtt a szakemberek előadást tartottak a droghasználat veszélyeiről, utána pedig Szabó Győzővel beszélgethettek a diákok. A film végén még egy meglepetés is várta a diákokat: a főszerepet játszó Molnár Áron színművészt faggathatták a filmről, a forgatásról és a szerep megformálásáról.

Új utakon a drogprevenció

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya a Bűnmegelőzési Osztállyal 2019-ben egy merőben új drogprevenciós prezentációt készített, amely három pillérre épült: a szülőkre, a pedagógusokra és a gyerekekre.

Az új drogprevenciós program szakított a régi eszközökkel, és teljesen új koncepciót dolgozott ki „A szer, ami megváltoztat” megelőzési kampánnyal. A szakemberek interaktív módon vonták be a kampányba – első körben – a szülőket, az üzenet becsatornázásához pedig olyan közismert emberek szólították meg a felnőtteket, mint Zacher Gábor toxikológus főorvos vagy Szabó Győző színész.

A Klebelsberg Központ közreműködésével 49 kiképzett előadó, 259 alkalommal 199 általános és középiskolában tartott drogprevenciós prezentációt szülői értekezleteken. Ezzel az előadássorozattal összesen 11.094 szülőt értek el.

Forrás: police.hu