Mindenszentek és halottak napja miatt jövő keddig (november 2.) meghosszabbított nyitvatartással, reggel 7-től 20 óráig látogathatók a fővárosi temetők, és szüneteltnek a temetések – közölte a Budapesti Temetkezési Intézet az MTI-vel.

November 3-tól ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben, a budapesti sírkertek 7.30-tól 17 óráig várják a kilátogatókat.

„Ég és föld között” címmel népzenei koncertek lesznek a Fiumei Úti Sírkertben november elsején

A Fiumei Úti Sírkertben is meghosszabbított nyitvatartással, ingyenes parkolással, szentmisével és november 1-jén kárpát-medencei zenekarok előadásaival várják az emlékezőket.

A halottak napi szentmise november 1-jén 15 órakor kezdődik a nemrégiben felújított szentkeresztnél, illetve rossz idő esetén a bejáratnál található kápolnában. A mise után a sírkert hat helyszínén egy-egy kárpát-medencei zenei formáció, a saját tájegységének megfelelő népzenei koncertjét hallgathatják meg az emlékezők, amelyeken siratóénekek és halottas énekek csendülnek fel.

A Fiumei Úti Sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitvatartással, azaz október 28-án, valamint november 2-án és 3-án 7 és 18 óra között, október 29-től november 1-ig 7 és 20 óra között látogatható. A temetőiroda október 30-tól november 1-ig 8 és 16 óra között tart nyitva. A parkolás a temető területén október 28-tól november 2-ig ingyenes.