Iványi Gábor a hvg.hu-nak elismerte, hogy van elmaradásuk az adóhatóság felé, de szerinte a kormány is tartozik nekik több milliárddal, és abból szeretné rendezni a hátralékát. A portál úgy tudja, Iványiék készek egyeztetni a NAV-val.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A józsefvárosiak jól ismerik Iványit, aki az egyik legnagyobb hajléktalanellátót üzemelteti Józsefvárosban. Az általa vezetett Oltalom Karitatív Egyesület számos fedél nélkül élőt vonz a kerületbe. A baloldali városvezetés bizalmát – kitüntetések, díszpolgári címek – élvező Iványi intézményéről a közelmúltban derült ki, hogy 500 fő kiszolgálására alkalmas főzőkonyhával bővül.

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldal

Iványi Márki-Zay Péterrel is jó kapcsolatot ápol. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a Dankó utcában tett látogatásakor ígérte meg, hogy győzelme esetén eltörlik a közterületek életvitelszerű használatának tilalmát. Iványi neve az ellenzék államfő-jelölti castingján is felmerült, és hiába kardoskodott mellette Márki-Zay, a Jobbik vétója miatt végül az Egyesült Királyságban élő Róna Péter lett a befutó.