Kétszázharminc új kerékpárral teszteli a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) száz munkatársa a megújuló közbringarendszert, a Bubit. A BKK arról is tájékoztatott, hogy megvizsgálják a regisztrációs és bérlési folyamatokat, illetve ellenőrzik az adatkommunikációs kapcsolatot is. Ha minden rendben működik, illetve az észlelt esetleges hibákat kijavították, a következő szintre léphet a tesztelés. Ekkor már kétszáz tesztelővel folytatódik a kipróbálás, valós körülmények között, komolyabb megterhelés mellett.

Az “éles” indulás feltétele az, hogy több napon keresztül hibamentesen működjön a rendszer – emelték ki.

Közölték azt is, hét évvel a fővárosi közbringarendszer indulása után nemcsak a Mol Bubi logója, arculata, hanem a szolgáltatás is megújul.

Ezerkétszáz teljesen új, az eddigieknél 3,1 kilogrammal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre. Az új bicikliket fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel, amelyek a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást tesznek lehetővé. Egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a kerékpárokon.

Felhasználóbarát új weboldal és applikáció készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését, és új díjszabás is lesz, illetve megszűnik a kauciós díj – sorolta a BKK.

Forrás: MTI