Tantárgy lett a koronavírus elleni küzdelem a Semmelweis Egyetemen

Szerkesztő | 2020. 11. 16. – 09:32

 „A koronavírus okozta járványügyi veszélyhelyzettel összefüggésben ellátott feladatokról” című szabadon választható tantárgy bevezetéséről döntött a Semmelweis Egyetem, amely lehetővé teszi, hogy a hallgatók kreditpontot kapjanak a PCR-mintavételekben és egyéb járványügyi veszélyhelyzettel összefüggő feladatok ellátásában való részvételért – írja az egyetemi honlap.

© Fotó
Kovács Attila/Semmelweis Egyetem

A tantárgy keretében különböző típusú feladatok ellátására van lehetőség a járványügyi veszélyhelyzettel összefüggésben. A választható tevékenységek között van egyebek mellett a PCR-mintavétel, a betegellátás, a minták tárolása és szakszerű szállítása, valamint adminisztratív feladatok. A szemeszterenként 2×7 napos részvételért 4 kreditpont jár. A tárgy teljesítése, tehát a járvány elleni küzdelemben való aktív szerepvállalás, a hallgatók tanulmányi és vizsgakötelezettségeit nem érintheti hátrányosan, az önkéntes munkáért pedig ösztöndíjban is részesülhetnek – olvasható az egyetem honlapján.

A portál felidézi, hogy október 29-étől az Operatív Törzs felkérésére 10 héten át heti 200 Semmelweis-hallgató nyújt segítséget az Országos Mentőszolgálatnak a mintavételezésben. A szabadon választható tárgy bevezetésének célja, hogy az Operatív Törzs felkérése minden kar, minél több évfolyama a felkészültségéhez mérten megfelelően hozzá tudjon járulni a járvány leküzdéséhez – írják a semmelweis.hu oldalon.

Forrás: Semmelweis Egyetem

Rovat