Nem is olyan régen írtunk arról, hogy kerületszerte bukkannak fel a gazdátlan, elárvult MOL Bubik – a járda közepén, utca szélén –, ugyanis a kerékpárok „számlálóit” már úgy is le lehetett állítani, hogy azt nem egy állomásra tolta be használója. A BKK elérkezettnek látta az időt arra, hogy ezen megpróbáljon változtatni.

„A budapestiek 2021. május 20-án vehették először igénybe az újjászületett MOL Bubit. Az újraindítás utáni első három hónapban számos észrevétel érkezett a társasághoz arra vonatkozóan, hogy egyes állomásokon nincs elegendő kerékpár” – írja közleményében a BKK.

Ez talán annak is köszönhető – ezt már mi tesszük hozzá – hogy a májusi újraindítást követően a MOL Bubik száma 2100-ról 1200-ra csappant…

Illetve annak is, hogy sokan a használók közül nem mindig csak a kijelölt gyűjtőállomásokon rakják le a kerékpárokat. (Erre egyébként korábban nem volt lehetőség. A kerékpár bérlése csak akkor zárult le, ha valaki azt egy gyűjtőálllomáson tette le.) Akik szeptember 15-től is így tesznek, büntetésre számíthatnak.

Ugyanakkor a parkolási funkciót használva továbbra is le lehet tenni rövid időre a kerékpárt gyűjtőállomáson kívül is, tehát útközben van lehetőség beszaladni a közeli boltba, miközben a kerékpár a bolt előtt parkol.

A BKK közleményében azt is írja, hogy további biciklikkel is növelné a fővárosiak rendelkezésére álló állományt, erre már talán idén sor kerülhet.