Az elmúlt négy évben családbarát szülészetet alakítottak ki, onkoterápiás programot indítottak, energetikai beruházások zajlottak, felvonókat modernizáltak, valamint jelentős fejlődésen ment keresztül az orvosi műszerállomány.

Fotó: Hírnyolc

Kásler Miklós a nagyléptékű modernizálást azzal magyarázta, hogy a magyarországi egészségügyi struktúra fejlesztése során a Dél-Pesti Centrumkórház a központi régió egyik centrumkórházaként fog működni, az intézmény feladatkörei „szinte unikális helyzetbe emelték a kórházat”, amelynek fejlesztése indokolt és szükségszerű.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

24 milliárd forint csak Józsefvárosba és Ferencvárosba

Talán soha annyi egészségügyi fejlesztési forrás nem érkezett ebbe a városrészbe, mint az elmúlt kormányzati ciklusokban – mondta a helyszínen Sára Botond. Mint kifejtette: ezek a fejlesztések és támogatások a józsefvárosi és ferencvárosi lakosok egészségbiztonságát növelik. Felidézte azt is, hogy ebbe a két kerületbe az elmúlt években 24 milliárd forint érkezett egészségügyi beruházásokra. A korábbi polgári városvezetések alatt Józsefvárosban felújították a szakrendelőt, a háziorvosi rendelőket, Ferencváros pedig a közelmúltban kapott 5 milliárd forintot a szakrendelője bővítésére.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Baloldal: elvonások, leépítések, vizitdíj

Sára Botond attól is beszélt, hogy a baloldal mindössze kommunikációs szinten emlegeti, hogy neki mennyire fontos az egészségügy, a tények éppen az ellenkezőjét bizonyítják. A Gyurcsány-Bajnai korszakban 650 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, elvettek egyhavi bért az egészségügyben dolgozó közalkalmazottaktól, 16 ezer kórházi ágyat számoltak fel, hatezer egészségügyi dolgozót küldtek el, eladósították a kórházakat, bevezették a kórházi napidíjat és a vizitdíjat. Fizetőssé tették volna az egészségügyet, amit egy népszavazás akadályozott meg – sorolta. Majd hozzátette: ez már 15 éve volt, de a helyzet azóta sem változott semmit, hiszen a baloldal mostani miniszterelnök-jelöltje vidéken felszámolná a szülészeteket, és újra fizetőssé tenné az egészségügyet.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az egészségügy nem üzlet

„Szerintem az emberek egészségbiztonságával nem lehet játszani, azt garantálni kell. Ezt teszi a kormány, ezért tartja biztos állami kézben, mert ez egy olyan feladat, amit nem lehet kockára tenni. Ez nem üzlet. Mi erre vállalkoztunk és ezt fogjuk tenni a jövőben is. Az egészségügyi területen is előre kell menni, nem hátra”

– fogalmazott Sára Botond.