A Fővárosi Közgyűlésen fontos kérdésekről – budai fonódó villamos meghosszabbítása, pályázatok, közműcégekkel kapcsolatos ügyek – tárgyaltak volna a polgármesterek és delegált közgyűléstagok, ám úgy tűnik, hogy a baloldali pártok az egymással szembeni konfliktusaikat előrébb valónak tartották, mert – Baranyi Krisztinán kívül – nem jelentek meg a május 25-ei ülés kezdetére. Karácsony Gergely bejelentette, hogy határozatképtelenség miatt elmarad a mai közgyűlés.

A Momentum a Telexnek megküldte álláspontját, amelyben kifejtették, hogy politikai megegyezés hiánya miatt nem szavazták volna meg a DK-s Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek a parlamentbe távozó Gy. Németh Erzsébet helyére.

Karácsony Gergely az üggyel kapcsolatban azt mondta:

„Úgy tűnik, hogy a koalíciót alkotó pártok vezetői között van olyan konfliktus, ami miatt nem tudunk döntéseket hozni, nem szeretném ezt a konfliktust mélyíteni azzal, hogy ezt érdemben kommentálom”.

Ez az eset is jól példázza, hogy a baloldali politikusoknak úgy tűnik fontosabbak a megszerezhető pozíciók, mint a lakosok érdekében történő döntések.

FRISSÍTÉS 1.

Erőss Gábor, Józsefváros alpolgármestere (Párbeszéd) is megszólalt az ügyben. Mint közösségi oldalán írta:

DK-Momentum: Tegyük gyorsan tönkre Budapestet is!

FRISSÍTÉS 2.

Pikó mossa kezeit…

A fővárosi Momentum frakció párton kívüli tagjaként a pártok konfliktusa nem az én konfliktusom és ügyem, szemben azokkal a fontos, döntésre váró kérdésekkel, melyekről nem tudtunk ma határozni

– írta Pikó András közösségi oldalán. Józsefváros polgármestere a fővárosi Momentum frakciójának tagja, de most mentegetőzik…
„A zsarolás, a politikai kiszorítósdi és pozíciószerzés és az ezt szolgáló taktikázás nem szolgálja az ellenzék közös munkáját, nem érdeke a választóinknak és ellehetetlenítheti azt a konstruktív partnerséget, amelyre április 3-a után a fővárosban mindennél nagyobb szükség lenne” – olvasható Józsefváros polgármesterének bejegyzésében, akinek egyik jelölő szervezete szintén a Momentum volt.