Még a jobboldali városvezetés idején, 2018-ban kezdődött az Orczy tér fejlesztésére vonatkozó tervezési eljárás, a kivitelezés 2020-ban indulhatott volna el. De 2020 májusában Karácsony Gergely egy tollvonással kihúzta a támogatandó fejlesztések listájáról az Orczy teret. Pikó András polgármester nyilvánosan nem tiltakozott a döntés ellen. A tér valódi felújításáról azóta se hallani egy mukkot sem.

Részvételi költségvetés: A legtöbben az Orczy tér felújítását várnák

Az Orczy tér felújítása továbbra is csak álom marad, ugyanakkor egy minimális változás lesz: megújul a Baross kocsiszín saroképületének tetőszerkezete (!), ugyanakkor a romos homlokzat nem – szúrta ki az epiteszforum.hu oldal.

Mint írják: „a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő, Orczy tér nem éppen a város legrendezettebb pontja. Felújítása igencsak aktuális volna, és hiába merül fel időről időre, a munkálatok nem kezdődnek meg. Éppen ezért adott okot reménykedésre, amikor július elején felállványozták a Baross utca és a Fiumei út sarkán álló, meglehetősen leromlott állapotú, a közlekedési csomópont hangulatát jelentősen befolyásoló épületet.”

Az épület a BKV Zrt. tulajdonában és használatában van, a társaság saját beruházás keretében a tetőszerkezet felújítását végzi. Mint a lap megtudta:

a homlokzat felújításra vár, jelenleg viszont nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges forrás.