Működnek az oltópontok a Szent Kozma Egészségügyi Központban is

Sereg László | 2021. 04. 03. – 09:26

A húsvéti hétvégétől a józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban is megkezdték működésüket a kialakított oltópontok, miután a kormányhivatal gondoskodott a Moderna vakcinák kiszállításáról a 18 kijelölt fővárosi rendelőintézetbe.

© Fotó
MTI/Varga György, archív, illusztráció

A fővárosi szakrendelők részt vesznek szombattól az oltási programban a fővárosi oltási munkacsoport döntése értelmében, közöttük a józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ is.

A budapesti háziorvosok a húsvéti ünnepekre tehát már nemcsak a kórházi oltópontokra, hanem a szakrendelői oltópontokra is beirányíthatják az oltandókat. Az oltásra kijelölt 18 budapesti szakrendelő ehhez természetesen vakcinákat is kapott a kormányhivatalokon keresztül. A háziorvosok előzetes jelentése szerint szombaton és vasárnap nagyjából 15 ezer fővárosi regisztráltat fognak beoltani csak a szakrendelőkben.

Miután jelenleg mind a fővárosi háziorvosok, mind a fővárosi kórházi oltópontok jelentős feladatokat végeznek a regisztrált idősek és pedagógusok oltásával, a fővárosi szakrendelők bevonása is indokolttá és lehetségessé vált a héten érkezett Moderna vakcinából és csütörtökön érkezett AstraZeneca vakcinából.

Az oltáshoz szükséges Moderna oltóanyagot már a hétvége előtt kiszállíttatta a kormányhivatal a 18 szakrendelőbe, ahol az oltás várhatóan húsvét hétfőn, majd kedden is folytatódhat, ugyanis húsvétvasárnap AstraZenecát is kapnak a szakrendelők, a fővárosi háziorvosoknak erre is lehetősége van oltást szervezni.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Rovat