Október 28-tól már csak alacsony padlós járművek közlekednek a Blaha Lujza tér és Pesterzsébet közötti járaton. A közeljövőben 135 új alacsony padlós, korszerű busz érkezik a BKV Zrt.-hez, a beruházásnak köszönhetően végleg elbúcsúzhatnak a budapestiek magas padlós buszoktól – közölte a BKK.

Fotó: BKK

A búcsújáraton Karácsony Gergelyt elkísérte Gajda Péter, XIX. kerületi és Pikó András, VIII. kerületi polgármester. Jegyük, bérletük volt-e, nem tudjuk.

Újabb veszélyes BKV-buszokat vont ki a forgalomból a Fővárosi Kormányhivatal
Üröm az örömben: a Fővárosi Önkormányzat tömegközlekedési vállalatánál, a BKV Zrt.-nél 2022. október 27-én tartott műszaki és forgalombiztonsági ellenőrzés során a vizsgált járművek több mint felénél hibát találtak a Kormányhivatal szakemberei.

Ezért a budapestiek biztonsága érdekében négy autóbuszt azonnal kitiltottak a forgalomból, további kilenc jármű esetében pedig azonnali javítást és műszaki szemlét rendeltek el. Egyebek mellett rosszul működő féket, erőteljes olajfolyást és nem megfelelő károsanyag-kibocsátást is találtak a hibák között

– közölte a Fővárosi Kormányhivatal. Véleményük szerint az elmúlt év hasonló időszakában végzett ellenőrzések alapján megállapítható, hogy a BKV Zrt. gépparkja még mindig elöregedett.

Az Ikarus 260-as
A 99-es vonalon is hosszú éveken át szolgáló Ikarus 260-as típusú autóbuszok a hetvenes évek óta szolgálják a budapestiek kényelmét. A járműtípus évtizedeken keresztül volt meghatározó szereplője a fővárosi utcaképnek, de hamarosan csak nosztalgiajáratokon találkozhatunk a típussal.

Fotó: BKK

A hazai gyártású buszok annyira sikeres voltak, hogy nemcsak Magyarországon, hanem az egykori Szovjetunióban és az NDK-ban, valamint Lengyelországban, Törökországban, de még Madagaszkáron is szállították az utasokat.