Az 1971-ben épült iroda az állampárt megrendelésére készült és az MSZMP is rendezkedett itt be, a rendszerváltást követően pedig – funkcióját megőrizve –, több szervezet és párt használta.

Fotó: Google streetview

Az épület 2014-ben került az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez, amely kollégiumot, illetve kulturális központot is álmodott ide – szúrta ki a 24.hu. Utóbbi megvalósítása lehet a befutó, legalábbis az idén augusztusban nyilvánosságra kerülő tervcsomag szerint. A felújítást két ütemben végeznék el. Első körben a pincétől a második emeletig szépülne meg, a második körben pedig az efölötti részeket újítják fel.

Fotó: ÉTDR

A tervek alapján megtisztítják a homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat, a homlokzatok élei rézburkolatot kapnak, a földszinti betonpaneleket üvegre cserélik, az első és második emeletet elfoglaló 400 fős színháztermet is korszerűsítik, növényeket telepítenek, illetve a belső udvart üvegtetővel fedik be.

Az épület felsőbb szintjein rendezvényterem, könyvtár, zeneterem, valamint oktatási és kiállítótér is helyet kap. A portál szerint a tervek egyelőre nem rendelkeznek érvényes építési engedéllyel, így a legmerészebb becslés szerint 2024-ben nyithat ki.