Megújul a Belgyógyászati, valamint a Szív- és Érgyógyászati Klinika

Bányai Rudolf | 2020. 07. 16. – 10:32

Több mint ötmilliárd forintból újulhat meg a Semmelweis Egyetem két klinikája. A Szentkirályi utcai Belgyógyászati és Hematológiai Klinika teljes átalakítása jövő héten kezdődhet meg, erre több mint kétmilliárd forint jut. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika infrastruktúráját 3 milliárd forintból fejlesztik és bővítik annak érdekében, hogy az intézmény Európa első számú szívtranszplantációs központja legyen – tájékoztat a Semmelweis Egyetem.

© Fotó
wikipedia

A Belső Klinikai Tömbben lévő Belgyógyászati és Hematológiai Klinika teljes infrastruktúrája megújul a jövő héten induló beruházás keretében, amelyre több mint kétmilliárd forintot biztosít a kormány a Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekthez kapcsolódóan. A betegellátást, az oktatást és kutatást érintő terek teljeskörűen megújulnak, és az épületben új profilként megjelent hematológia ellátás modern, 21. századi környezetben működhet majd – mondta el Merkely Béla, az egyetem rektora a semmelweis.hu oldalnak.

Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes, arról beszélt a portálnak, hogy a munkavégzés ideje alatt a betegellátás zavartalan lesz, sem kapacitásban, sem minőségben nem lesz változás. Amennyiben egyes szakrendelések, betegellátási területek átmenetileg új helyszínre kerülnek a felújítási munkálatok miatt, a betegek haladéktalanul tájékoztatást kapnak majd – ígérte.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika bővítése és megújítása a kormány által biztosított mintegy 3 milliárd forintból történik. Ennek keretében korszerűsödnek a klinika műtői és bővül az oktatáshoz rendelkezésre álló tér. Az ér- és szívsebészeti műtők felújítása mellett, egy új operációs helyiséggel bővül a műtőblokk, kialakítanak egy 10 ágyas, modern perioperatív transzplantációs részleget is, valamint létrejön egy sportkardiológiai ambulancia.

A fejlesztés elsődleges célja, hogy a klinika, amely jelenleg is dobogós helyen áll, az első számú szívtranszplantációs centrum legyen európai szinten – írta a honlap.

Forrás: semmelweis.hu

Rovat