A koronavírus miatti járványveszély különleges helyzetet teremtett: az egészségügyi dolgozók segítségére siettek katonák és a rendőrök siettek a kórházakba, hogy a szervezési feladatok minél gördülékenyebben működjenek. A Heim Pál Gyermekkórházban az együttműködés új szintre lépett. A nemzetközi gyermeknap alkalmából a rendőrség illetve a honvédség zenekara felejthetetlen koncerttel örvendeztette meg a kórházban gyógyuló kicsiket és nagyokat. Az udvarra szervezett koncerten a legismertebb mesefilmek betétadalai csendültek fel.

Az embert emberhez kapcsol barátság, szeretet, szerelem, tisztelet, becsület, bánat, baj, segítségnyújtás, kötelesség, önzetlenség és még oly sok minden, melyek menthetetlenül összekötnek bennünket. Hosszú idő után kicsit kinyílt a kapunk és beengedhettünk az otthonunkba valami nagyon különleges érzést: örömet, békét, fényt és hatalmas hálát. Hosszú és olykor nagyon nehéz volt az út, de nem voltunk sosem egyedül. Katonák és rendőrök segítettek nekünk, megváltoztatva az eddigi világunkat. Sokuktól most búcsúznunk kell, a szolgálat ugyan lejárt nálunk, de a család az család ahol mindig szeretettel gondolunk rájuk, mindig örömmel látjuk őket. És ezt ők is tudják. Búcsúajándékuk mindazoknak a gyermekeknek szólt, akik meggyógyultak nálunk, és akik meg fognak gyógyulni nálunk, az ő köszönetük, az ő hálájuk, az ő szeretetük ma minden orvosunknak, ápolónknak és kollégánknak szólt

­– írták a Heim Pál Gyermekkórház közösségi oldalán a dolgozók, egyben megköszönve mindenkinek, aki részese volt az eseménynek, amely sok kisgyermek arcára mosolyt csalt.