Egyharmadával csökkenti Karácsony Gergely főpolgármester a budapesti közterületeken elhelyezett szeméttárolók számát, holott aki körbe néz Budapesten, láthatja, hogy a közterületek bizony így is koszosak. Ezzel párhuzamosan a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. kukaürítő járatai is ritkulnak, noha a főpolgármester tavaly még azt ígérte, hogy nem fogja érinteni a lakosságot a főváros önmagán kezdett „spórolása”.

Nem ez az első olyan gondolata a baloldali városvezetőnek, amely a főváros köztisztaságát ássa alá: a tavaly év végén bejelentett takarékossági csomagja kapcsán azt mondta, akár a biztonságos városüzemeltetésre, a kátyúzásra, a csőhálózatok fejlesztésére és a víziközmű-hálózat fejlesztésére is kevesebb forrás juthat.

Közben ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Pikó András a kampányában 300 új kuka kihelyezését ígérte. Ám – Karácsony Gergely ígéreteinek többségéhez hasonlatosan – ez ügyben sem történt előrelépés az önkormányzati választás óta.

Karácsony súlyos önellentmondásai

„Karácsony Gergely miért nem figyelt inkább oda a Lánchíd felújítására, hogy az ne 5 milliárd forinttal drágább legyen? Miért volt szükség a BKV buszmutyira? Miért hagyta csúszni az M3 metró felújítását, hogy az is drágább legyen? És miért a tanácsadóinak számát növeli a spórolás helyett?” – reagált közösségi oldalán a budapesti Fidesz. A nagyobbik kormánypárt emlékeztetett, egy élhető városhoz megfelelő számú hulladékgyűjtőre és köztéri illemhelyre van szükség! Ehhez pedig nem csökkenteni, hanem növelni kellene a számukat!

Forrás: Magyar Nemzet, Facebook