A mai napon megkezdődik az iskolai oltási akció, amelyre előzetesen 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. Emellett továbbra is lehet az interneten is regisztrálni a még beoltatlan 12 év feletti gyermeket és számukra is nyitva van az időpontfoglaló – olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató weboldalon.

Fotó: Sára Botond FB-oldal

Ma kezdődik a 12-18 évesek iskolai oltási akciója – írta Sára Botond a közösségi oldalán. A fővárosi kormánymegbízott hozzátette: Budapesten 508 oktatási intézmény diákjaihoz viszik el a vakcinát, amit a kórházi gyermekorvosok és az iskolaorvosok segítségével kapnak meg a fiatalok. „A negyedik hullám már a nyakunkon van, aki még nem tette, jelentkezzen az oltásra, mert ez az egyetlen hatékony védelem a vírus ellen!„ – fogalmazott Sára Botond.

Fotó: Sára Botond FB-oldal

Az iskolai oltásokat augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon tartják, a fiatalok Pfizer-vakcinát kapnak. A szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést kapnak. Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők e-mailben megkapták. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt – tájékoztat a koronavírus.gov.hu.