A két lezárt metróállomást a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő állomáspótló busszal lehet majd elérni – tájékoztat a BKK. Mint írják: az M3-as metró munkanapokon továbbra is Újpest és a Nagyvárad tér között jár majd, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson kívül a korábban már lezárt Arany János utca és Ferenciek tere állomáson továbbra sem áll meg. A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között a metrópótlás rendje nem változik.

A BKK szerint az M3-as metró déli szakaszának felújítása várhatóan idén őszre véget ér, így – az északi részhez hasonlóan – Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között is teljesen felújított, korszerű állomásokon keresztül lehet majd utazni. Ősszel, a déli szakasz átadása után a Nagyvárad tér és a Lehel tér között folytatódik a metróvonal felújítása.

Az állomáspótló busz (ami a kimaradt állomásokat érinti) közlekedéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése miatt útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani július 10-éig a Nagyvárad tér és Kálvin tér között, az Üllői út–Szentkirályi utca csomópontban, az Üllői úton a Pénzverde épülete előtt, valamint a Szentkirályi utca Üllői út–Baross utca közötti szakaszán.

Forrás: BKK