Október 4-én reggel az FKF hulladékkezelési divizíójában munkabeszüntetés kezdődött. A dolgozók magasabb bért és emberibb munkakörülményeket követelnek a fővárosi cégtől. A Budapesti Közművek még aznap közölte: „ismeri és megérti a munkavállalók súlyos gondjait, mindennapi nehézségeit a jelenlegi magyarországi magas inflációs és megélhetési válságban. Ezzel együtt a jogellenes vadsztrájkot a munkáltató nem tartja megfelelő és célravezető eszköznek.”

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A Metropol információ szerint, miután elöntötte a fővárost a szemét, a Karácsony Gergely által a közműcég vezetői székébe ültetett Mártha Imre kétmilliós luxuskarórával a csuklóján ment tárgyalni a dolgozókkal.

Karácsony Gergely ezúttal is a kormányra hárítaná a felelősséget, a Fidesz fővárosi frakciója azt írta: „A szemétszállításért felelős holding élén a dollárbaloldal zsúrfiúja, Mártha Imre sem a feladatával foglalkozik. Úgy tűnik, őt csak a nők, a nyaralás és a luxuskarórák érdeklik” – tették hozzá.

Feleslegesen szereltek le 204 kukát Józsefvárosban

Sára Botond a Magyar Nemzetnek arról beszélt: a hulladékelszállítás mint közszolgáltatás a fővárosi önkormányzat kizárólagos hatásköre, tehát a főváros feladata. A rendszerváltozás óta minden budapesti főpolgármester meg tudta oldani, hogy összeszedjék és elszállítsák a szemetet a fővárosban – tette hozzá.