A Magyar Autóklub nem támogatja a személyautó-forgalom teljes kizárását a Lánchídról – erről Gyulainé Tóth Zsuzsa közlekedési szakjogász, a Magyar Autóklub jogi és érdekvédelmi bizottságának alelnöke beszélt a Magyar Nemzetnek. A szakember cáfolta Karácsony Gergely főpolgármester napokban tett kijelentéseit, miszerint: „nincs olyan szakmai szervezet, még a Magyar Autóklub sem, amely visszaállította volna a Lánchíd felújítás előtti forgalmi rendjét”.

Mint a szakember kifejtette: a főváros vezetése a fejlett városok autómentesítési példáit igyekszik utánozni, de azt nem veszi figyelembe, hogy Budapest közlekedési infrastruktúrája – minden szegmensét tekintve – lemaradásban van olyan városoktól, mint Bécs, London és Párizs, amely városok belső folyószakaszát például másfélszer nagyobb hídkínálat jellemzi.

A szakember – aki szerint a Lánchíd kiesésével Buda és Pest belvárosa három kilométer hosszúságban van elvágva egymástól – úgy látja, hogy a Szabadság és az Árpád híd várható felújításával a helyzet bizonyosan tovább fog romlani.