Kristállyal és varázsdohánnyal kereskedtek

Nedbál Miklós | 2020. 09. 30. – 09:24

Egy anya a saját lányát is bevonta a drogterjesztő bűnszövetségbe: a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség összesen hat személlyel szemben emelt vádat, és letöltendő börtönbüntetést indítványoz.

© Fotó
police.hu

Egy 40 éves férfi – tégla, kristály és varázsdohány nevű pszichoaktív anyaggal – kereskedett 2018 novembere óta új a VIII. és a IX. kerületben, egy iskola közelében. Ettől a férfitől vásárolt tovább értékesítésre egy 41 éves nő is, aki ügyelt arra, hogy vásárlói ne ismerjék meg a beszerzési forrását. A nő a terjesztésbe bevonta négy bizalmasát, köztük a 21 éves lányát.

© Fotó
police.hu

A józsefvárosi rendőrkapitányság 2019 szeptemberében és novemberében két ütemben számolta fel a terjesztést, és gyanúsítottként hallgatta ki az anyát és lányát, valamint négy férfit.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség hat személlyel szemben emelt vádat. Új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, két terhelt ellen ezen felül kábítószer birtoklás vétsége miatt is. Az ügyészség minden vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz.

Fotó: police.hu

Rovat