Az ügy előzménye, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat szerint a DK-s Szaniszló Sándor polgármester többször is több millió forintos szerződés keretében járt az Egyenes Beszéd műsorában, ahol tavaly ő volt a legtöbbször szereplő kerületi vezető. (Az ATV tagadja, hogy pénzért hívnak vendégeket a műsorba.)

Pikó András a 24.hu cikkének megjelenését követően érezte fontosnak, hogy azonnal megnyilvánuljon az ügyben, és leszögezze Józsefváros nem kötött semmilyen szerződést az ATV-vel. Igaz ezt (egyelőre) senki nem kérdezte tőle.

Felmerül a kérdés, hogy más baloldali polgármesterek közpénzen fizetett médiamegjelenései miatt miért is akar magyarázkodni Józsefváros polgármestere, a Klubrádió egykori munkatársa.

Lehet, hogy Pikónak nem a jelenlegi funkciója, hanem egykori rádiós múltja miatt vannak emlékei arról, hogyan is működnek a baloldali politikusok fizetett média megjelenései?

A XVIII. kerületi önkormányzat válaszából kiderül, hogy az ATV mellett a Klubrádióval is kötött hasonló szerződést a baloldali városvezetés egy három évvel ezelőtti pár hónapos időszakra nettó 712 ezer forintért, amelyért a Reggeli Gyorsban tízszer 3-5 perces, illetve két alkalommal 10-12 perces interjú-lehetőséget kapott a kerület.

És milyen véletlenek vannak: a jelenleg regnáló polgármesterünk korábban pont a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorát vezette.