Kerületünket is érinti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közös biztonság növelését célzó akciósorozata – tudatta honlapján a BKK. Ennek keretében Józsefváros mellett a VII., IX. és a X. kerületben meghatározott járatokon fokozott jelenlétet biztosít a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett. Az ellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, a rendőrök pedig a közrendet biztosítják.

A közlekedési társasághoz eljuttatott visszajelzések szerint az utasok biztonságérzetét főképp a járatokon felbukkanó garázdálkodó személyek, a zsebtolvajok, illetve a vírusfertőzés lehetősége zavarja. Ezért a BKK és a BRFK a jövőben minden hónapban tervez hasonló közös akciókat, valamint szorosabb együttműködéssel igyekeznek csökkenteni a közlekedéssel kapcsolatos szabályszegések számát.

Testkamerákat is tesztelnek a jegyellenőrök számára

Hatékonyabban értékelhetik majd a jegyellenőrök intézkedésének szakszerűségét, és lehetővé válhat az ellenőröket érő inzultusok visszakövetése is a társaság által tesztelt testkamerákkal. Ezeket az eszközöket kezdetben a főváros kiemelt vonalain alkalmazzák.