Az akadálymentesített utascentrum a peronszint alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak és az előtte lévő terület teljes átépítésével valósul meg 1542 négyzetméteren. Az ügyféltérben 9 új pénztári és 2 új ügyfélszolgálati munkahelyet alakítanak ki, egyiket mozgássérült munkavállalók számára. A közlekedési, várakozási terek, a gyereksarok és a biztonsági őr pultja is az utascentrumban kap helyet – írja a MÁV.

Az utasok gyorsabb kiszolgálása érdekében ügyfélhívó irányítja majd a megfelelő munkaállomáshoz a várakozó utasokat. A pályaudvaron 18 jegykiadó automata fogja szolgálni a gyorsabb jegyváltást. Az ügyféltérben központilag vezérelt, modern utastájékoztatási kijelzőket helyeznek el.

Mozgólépcső és lift is épül annak érdekében, hogy az utasok kényelmesen és akadálymentesen megközelíthessék a metrót és a peronokat. Az utascentrumon kívül, de annak közelében pedig csomagmegőrzőket helyeznek el.

Megújul az aluljáróban a mosdó is

Az év végéig teljesen megújul az aluljáró szinten lévő mellékhelyiség, ahol a női, a férfi, illetve külön a mozgáskorlátozottak számára kialakított wc mellett elérhető lesz baba-mama rész, vlaamint vandálbiztos szaniterek is. A felújítás ideje alatt, az utasok részére a Thököly út felőli oldalfolyosóról nyíló, a Lotz-teremhez közeli wc biztosított.

A kiviteli közbeszerzési eljárás eredményessége esetén 2020 végén kezdődhet meg a kivitelezés, ami várhatóan 2021 második felében fejeződik be – közölte a vasúttársaság.

Forrás: MÁV