Koronavírus: Folytatódik az oltóanyagok kiszállítása

Szerkesztő | 2021. 02. 11. – 17:55

A koronavírus elleni vakcinára előzetesen regisztrált legidősebbek oltása zajlik jelenleg is az oltási terv szerint. A ma a háziorvosok részére kiszállított Pfizer-BioNTech oltóanyagok 1404 idős budapesti honfitársunk oltását teszi lehetővé.

© Fotó
Sára Botond Facebook-oldala

Újabb 1404 legidősebb budapesti honfitársunk oltását teszi lehetővé a héten az a Pfizer-BioNTech oltóanyag mennyiség, amely kiszállítására a mai napon került sor – tudatta közösségi oldalán Sára Botond fővárosi kormánymegbízott.

Most az ország érdeke az, hogy a lehető legtöbb vakcina álljon rendelkezésre és minél többen kapják meg az oltást, hiszen annál hamarabb sor kerülhet a fokozatos és felelősségteljes újraindításra – hangsúlyozta Sára Botond.

Mint arról lapunk is beszámolt, február elején megkezdődött az előzetesen regisztrált 65 év feletti generáció legidősebb tagjainak oltása. Az oltási terv szerint a legidősebbek után folyamatosan haladnak a korban a 65 évhez közelebbi honfitársunk felé. Ezzel párhuzamosan zajlik a 65 év alatti krónikus betegek oltása is az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által kifejlesztett vakcinával. A brit oltóanyagból épp a mai nap érkezett újabb 45 600 adag, amely 22 800 ember oltására elegendő.

Az idősek oltásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról itt írtunk.

Rovat