Érdekes „megoldásra” hívta fel a figyelmet egy járókelő. A Blaha Lujza téren az Europeum bevásárlóközpont sarkánál a térkövezés minősíthetetlen lett. Az adott felületre ugyanis csak annyi térburkolót raktak le, amennyi egész térkő elfért benne, a maradék sávot egyszerűen betonnal kiönötték ahelyett, hogy bevágtak volna oda is térkövet.

Fotó: Hírnyolc

A trehány munka már csak azért is érdekes, mert a Blaha Lujza tér felújításának költségeit már két ízben – csaknem fél milliárddal – megemelték Karácsony Gergelyék, amely immár majdnem eléri a 4 milliárd forintot. A költségnövelés mellett pedig több olyan elemet is kivettek, ami az eredeti tervekben szerepelt.

Emlékezetes: a beruházást Karácsony Gergely rajtra készen vette át Tarlós Istvántól, ám a projektet sutba vágták és csak másfél évvel később vették elő, amikor már csaknem lejárt a 1 milliárd forintos állami forrás felhasználási ideje. A felújítás azonban nem csak ennyit csúszott. Az év elején hetekig állt a munka, amit az időjárással magyarázott a beruházás levezénylésével megbízott Budapesti Közlekedési Központ.