Még gőzerővel dolgoznak az áruház rekonstrukcióján, az már tudható, hogy a homlokzat felújítás befejezése május végén esedékes. A projektgazda Corvin Áruház Kft. tulajdonosa Balogh Olivér a Világgazdaságnak arról számolt be, hogy a kereskedelmi egységek várhatóan nyár végén, szeptember elején nyithatnak meg. Visszatér az épületbe a Spar, valamint egységet nyit itt a DM, az Erste Bank, illetve patika is helyet kap benne. A vendéglátóegységek között szerepel a Hanami Sushi, a Tejmadár, valamint a Solinfo Cafe. Emellett beköltözik az Apollo művészeti galéria is, valamint további bérlők is lesznek, de kilétüket egyelőre homály fedi.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A patinás áruház neve is változik: Corvin Palace-ként nyit majd újra elkészültekor. Az épület irodaházként is funkcionál majd, ennek értékesítése még nem ért a végére, így ezen a fronton is lesznek meglepetések. A tetőszinten panorámaterasz nyitnak.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A kezdetek

A Corvin áruházat 1915-ben kezdték el építeni, ám az első világháború miatt csak 1926. március 25-én nyitott meg. A korabeli beszámolók szerint a 10 órai nyitásra már feketéllett a Blaha Lujza tér az embersokaságtól, hisz’ mindenki elsőként akarta megcsodálni Budapest legújabb látványosságát. A Reiss Zoltán által tervezett áruházba a belépőket márványos lépcsők, tölgyfafaragásos korlátok és oszlopok impozáns látványa mellett, felkészült dolgozók fogadták a különböző osztályokon.

Az ország első mozgólépcsőjét a Corvin áruházban üzemelték be

Később itt helyezték üzembe meg az ország első mozgólépcsőjét is. Óriási népszerűségnek örvendtek a szezonális vásárai, amelyekre a jelentős árkedvezmények miatt az ország távolabbi pontjairól is érkeztek vásárlók.

Januárra időzítette a legnagyobb akcióit a Corvin áruház az 1930-as években