A Deák Ferenc téren és a Keleti pályaudvar csomópontban, emellett az M2-es metró Déli pályaudvar, Széll Kálmán tér, Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Puskás Ferenc Stadion, Örs vezér tere, az M3-as metró Újpest-központ, Nyugati pályaudvar és Nagyvárad tér, továbbá az M4-es metró Kelenföld vasútállomás és Móricz Zsigmond körtér állomásokra helyezett ki érintésmentes kézfertőtlenítőállomásokat a BKK, amelyeket minden nap 7 és 19 óra között lehet igénybe venni – tájékoztatott a közlekedési vállalat.

Mint írják, az új intézkedés nem váltja ki a korábbi előírásokat: a közösségi közlekedés használatakor továbbra is kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszk viselése nemcsak a járműveken, de a megállóhelyeken és a metróállomásokon is.

A szeptember 21-én életbe lépett kormányrendelet értelmében már nem elegendő kendővel, sállal eltakarni az arcunkat. A BKK ellenőrei a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság munkatársaival közösen ellenőrzik a helyes maszkhasználatot. Amelyik utas nem, vagy nem szabályosan viseli a maszkot, azt nemcsak kizárhatják az utazásból, de pótdíjfizetésre kötelezhetik is, amelynek összege a helyszínen, vagy két napon belül a BKK ügyfélközpontjaiban kiegyenlítve 8000 forint, utólag, csekken befizetve pedig 16000 forint – közölte a BKK.