A vádirat szerint a hajléktalan férfi négy évvel ezelőtt puszta kézzel ölte meg szállásadóját egy józsefvárosi lakásban – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész. A vádlott tavaly májusban, egy XIII. kerületi, használaton kívüli épületben egy másik ismerőse életét is kioltotta egy késsel. Több mint hússzor szúrta meg a férfit azért, hogy áldozata értékeit – sportcipőjét és ezüst nyakláncát – megszerezze.

A Fővárosi főügyészség egy videót is feltöltött a honlapjára, amelyen a férfi megtörli a kését a fűben és áthalad az úttesten.

Ugyanabban a XIII. kerületi épületben, szintén 2020 nyarán a vádlott késsel egy harmadik férfit is életveszélyesen megsebesített. A vád szerint a férfi 2020 nyarán egy XIII. kerületi áruház előtt ököllel súlyosan bántalmazott egy másik hajléktalan férfit, aki ennek következtében többszörös arc-, illetve állcsont törést szenvedett.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés miatt nyújtottak be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottra tényleges életfogytiglan fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Forrás: MTI