Egyre többen érzik úgy, hogy a hajléktalanok egyre nagyobb számban jelentek meg a kerület közterein. Ferencz Orsolya, Józsefváros fideszes önkormányzati képviselője a Pesti Srácoknak azt mondta: határozottan több a hajlék nélküli a köztereken, a kapualjakban, az üzletek környékén. A képviselő szerint hiába jelezték már korábban is a súlyosbodó problémát, a balliberális kerületvezetés még azt a korábbi rendeletet is eltörölte, amellyel a társasházak megvédhették saját közös tereiket.

Újabb „hajléktalanellátó” a kerületben

71 józsefvárosi lakásba költöztetnek hajléktalanokat, az erről szóló, a Főváros és a BMSZKI között született megállapodást a budapest.hu oldalra töltötték fel Karácsony Gergely főpolgármester tájékoztatásaként, aki a jelenlegi helyzetben a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe tartozó ügyekben dönt. Ennek értelmében a Kőbányai út 22. szám alatti 187 lakásos fővárosi tulajdonú épület 93 üres lakása közül 71 alkalmas arra, hogy könnyedén a hajléktalanok számára beköltözhetővé tegyék. A gyors átköltöztetés érdekében ezek az ingatlanok a BMSZKI használatába kerülnek.

A BMSZKI használati joga a veszélyhelyzetre, valamint a kiemelkedő jelentőségű közérdekre való tekintettel ingyenesen, haszonkölcsön megállapodás útján biztosítható, a közfeladatellátására részeként – áll az előterjesztésben. A megállapodás jövő év április végéig, határozott időtartamra jön létre.

Az ügyben kerestük Pikó András józsefvárosi polgármestert is. Amennyiben választ kapunk, frissítjük cikkünket.